راه اندازی شهر آی‌تی و مکاترونیک در دانشگاه آزاد اسلامی

۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۷:۴۹ کد خبر : ۴۲۶ خبر تصویری فرعی

تصویر مطلب راه اندازی شهر آی‌تی و مکاترونیک در دانشگاه آزاد اسلامی/ پژوهش در دانشگاه باید متناسب با نیاز کشور و رفع مشکلات باشد

قسمت بیست و دوم از مجموعه «مجله دانشگاه» شب گذشته از شبکه اول سیما پخش شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ولایتی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید با شناسایی نیازمندی دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف در داخل کشور در حوزه شیمی، فیزیک، مکانیک، ماشین سازی، الکترونیک و... سعی در تربیت متخصص در آن زمینه داشته باشد، گفت: بر این اساس دانشگاه ها می توانند با شناسایی این نیازمندی ها، پژوهش هایی را انجام داده که برای رفع مشکلات کشور در توسعه علم و فناوری مورد نیاز باشد.

دکتر نوریان دبیرکل هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: ما باید بتوانیم در دانشگاه آمار دقیقی از اینکه برای چند نفر ایجاد اشتغال کرده ایم و میزان گردش پولی و اقتصادی که در دانشگاه ایجاد شده ارائه دهیم چرا که این موضوعات هستند که امروز یک دانشگاه را از دیگر دانشگاه ها متمایز می کنند.

دکتر موسی خانی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در این برنامه گفت: در دوره مدیریت جدید دانشگاه تاکید بسیار زیادی بر جهت گیری دانشگاه به سمت تعامل جدی با صنعت، تامین محصولات و خواسته های موردنیاز صنعت، استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و تحقیقات دانشگاه و ساختن دانشگاه نسل چهارم یعنی دانشگاه موثر برای جامعه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کارهای بسیار خوبی در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت صورت گرفته، گفت: قراردادهای خیلی خوبی در این حوزه با وزارتخانه های مهم کشور مانند وزارت نفت و سازمان های بسیار بزرگ صنعتی منعقد شده که می تواند برای اقتصاد کشور نقش بسیار خوبی را داشته باشد.

دکتر موسی خانه در ادامه گفت: ما باید بتوانیم از تحقیقات و دانشی که در دانشگاه ها توسط اساتید انجام می شود، برای اقدامات موثر در زمینه صنعت استفاده کنیم.

داود ثمری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دو دسته عوامل در پیوند و استحکام دانشگاه و صنعت موثر است، گفت: یک دسته عوامل را باید در دانشگاه به عنوان نهادی که تولیدکننده دانش و عرضه‌کننده آن است، جستجو کرد. دسته دیگر عوامل را باید در صنعت یعنی جایی که متقاضی و استفاده‌کننده از این دانش است، جستجو کنیم. اگر بتوانیم این دو دسته عوامل را شناسایی کنیم و بفهمیم چه عواملی می تواند این پیوند را تحکیم ببخشد، قدم های خوبی در این راه برداشته ایم.

ثمری با بیان اینکه دانشگاهی موفق است که تحقیقاتی که در آن انجام می گیرد، متناسب با نیازها و تقاضای بخش صنعت و جامعه باشد، گفت: همواره این اعتقاد وجود دارد که اگر قرار است صنعت موفق باشد، باید از نوآوری ها و دانش فنی استفاده لازم را داشته باشد.

در این برنامه اشاره شد که دانشگاه آزاد اسلامی شهر آی‌تی و مکاترونیک را راه‌اندازی خواهد کرد. تمرکز این شهر بیشتر بر گسترش واحدهای فناور، شرکت های نوپا و شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و مکاترونیک است که بیشترین محورهای صنعت چهارم صنعت را شکل می دهد.