راه‌اندازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی پاسخ به نیاز فرهنگی مردم بود

در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی

دکتر ولایتی: راه‌اندازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی پاسخ به نیاز فرهنگی مردم بود

مراسم سی‌و‌ پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از آرزوهای بزرگ پدران و مادران ایرانی تحصیلات عالیه فرزندان‌شان بود، اما اوایل انقلاب امکانات دولت برای فراهم کردن شرایط آموزشی عالی فرزندان ایران مهیا نبود، به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علی‌اکبر ولایتی صبح امروز از مجتمع دانشجویی فرهنگی 13 آبان (لانه جاسوسی) بازدید و در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «بسیج دانشجویی یکی از ارکان مهم دانشگاه‌ها و محیط دانشجویی به حساب می‌آید. دانشگاه آزاد اسلامی پاسخ به نیاز مردم با فرهنگ ما بود.»

او ادامه داد: «من آشنایی زیادی با مسائل فرهنگی سایر ملت‌ها دارم، اما فرهنگ ایرانی، فرهنگ علم‌جویی است. یکی از آرزوهای بزرگ پدران و مادران ایرانی تحصیلات عالیه فرزندان‌شان بود، اما اوایل انقلاب امکانات دولت برای فراهم کردن شرایط آموزشی عالی فرزندان ایران مهیا نبود. به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد. دانشگاه آزاد اسلامی با رشد کمی زیادی مواجه شد، اما هرچقدر که توسعه کمی کاهش پیدا کند، در مقابل توسعه کیفی را به همراه خواهد داشت. بنابراین ما نیاز به توسعه کیفی بیشتری داریم.»

لزوم تعامل مناسب با نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها

رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «علم‌ و‌ عمل و علم‌ و‌ ایمان در دانشگاه‌های ما باید توأم با یکدیگر باشند و خاصیت علم‌جویی هم به همین شکل است. من در این‌باره می‌توانم مثال‌های زیادی را از روایات، آیات قرآنی و احادیث برای شما دانشجویان و بسیجیان بیان کنم. علاوه بر مساجد، مدرسه‌سازی هم جزو کارهای رایج امرای اسلامی بوده است. برخی می‌گفتند که دانشگاه با حوزه تفاوت دارد، یعنی در دانشگاه نباید خبری از مسائل دینی و فقهی باشد. حتی همین کار را هم در یک دوره‌ای انجام داده بودند، به طور مثال در دانشگاه تهران مسجدی وجود نداشت، اما نیروهای مذهبی با توانمندی‌های خودشان توانستند مسجدی را در این دانشگاه تاسیس کنند.»

ولایتی افزود: «من از معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهم که تعامل بسیار خوبی با نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و بسیج دانشجویی داشته باشد.»