کارگاه آموزش داوری داخلی - پیشرفته

۲۵ آبان ۱۳۹۸ | ۰۸:۴۱ کد : ۱۴۸۶ خبر تصویری فرعی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان

روح داوری با  ظهور دین اسلام به اوج تکامل رسید

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ، داوری در امور حقوقی یکی از مباحث مهم دینی و اجتماعی خواند و گفت: «روح داوری و برابری با ظهور اسلام به اوج تکامل رسید.»

دکتر احسان کامرانی در کارگاه آموزش داوری داخلی، که با حضور قضات ، وکلا و حقوقدانان استان هرمزگان در دانشگاه آزاد بندرعباس برگزار شد  با تبریک سالروز ولادت رسول گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق (ع) ، ائمه اطهار و کتاب آسمانی قرآن کریم را بزرگترین مرجع داوری در اسلام دانست و گفت وجود ، کلام و حضور این بزرگان در محافل اجتماعی و تجمعات مردمی،  نشان از عدالت، داوری به حق و برابری بین افراد است .

عضو جامعه حقوقدانان کشور با اشاره به وقایع تاریخی عصر اسلامی در زمان پیامبر اسلام گفت:  داوری های عمومی و خانوادگی پیامبر همیشه زبانزد عام و خاص بوده و ماجرای داوری هوشمندانه  ایشان در قرار دادن حجر الاسود در جای اصلی خود، از بحرانی که نزدیک بود زمینه ساز جنگی سهمگین و کینه توزانه شود، جلوگیری کرد.

وی امام جعفر صادق (ع) را نیز  رئیس مکتب جعفری و موسس مراکز علمی آن زمان دانست و افزود:« تاسیس این مراکز علمی و آگاهی دادن به مردم در راستای شناخت حقوقشخصی و  خانواده و... نشان از توجه به حقوق  و قوانین جاری دین مبین اسلام دارد.

کامرانی تاسیس کلینیک حقوقی، در دانشگاه را یک تصمیم بجا و به حق دانست و گفت :« با توجه به گرایش های مختلف رشته حقوق از کارشناسی تا دکترا در گرایش های مختلف، راه اندازی این کلینک با بهره گیری از پتانسیل اساتید مجرب برای تسهیل در امور حقوقی، نگارش دادخواست، تنظیم قراردادها،  انجام خدمات داوری داخلی و بین المللی، رسیدگی به اختلافات حقوقی و... می تواند کمک شایان توجه ای  به جامعه بنماید.

مدیر اجرایی این همایش نیز هدف از برگزاری این کارگاه را بالا بردن سطح آگاهی حقوقدانان ، قضات، وکلای دادگستری، مشاوران حقوقی و مردم عادی دانست و افزود: « بسیاری از ما  از تمام وجوع داوری یا بی اطلاع هستیم یا به دلیل عدم آگاهی دیگران ، آن را بروز نمی دهیم که این هر دو به منزله آفتی برای جامعه داوری و حقوقی کشور است.

رضا شهسواری با بیان اینکه برگزاری این کارگاه ، می تواند نگاه ها را نسبت به داوری حقوقی تغییر دهد افزود:« با برنامه ریزی های انجام شده در این حوزه با اداره کل دادگستری هرمزگان و دانشگاه آزاد اسلامی این استان ، تصمیم داریم با برگزاری مستمر این کارگاه ها ، بتوانیم آگاهی افراد را در حوزه داوری ارتقا دهیم .

مدیر موسسه حقوقی چتر امید ، اظهار امیدواری کرد این دوره ها نقطه عطفی در ایجاد تحول شگرف در حوزه داوری  و شناخت حقوق افراد و جامعه می باشد.

دکتر علیرضا عرفانیان مدرس این دوره داوری پیشرفته نیز با اشاره به مباحث کلیدی و علمی داوری در اسلام، قانون اساسی و جامعه بین الملل  در این کارگاه؛  به تاریخچه داوری ، روند رو به رشد قوانین در این حوزه و مباحث روز داوری در دنیا پرداخت.

این برنامه به همت موسسه چتر امید بندرعباس با مدیریت رضا شهسواری و با همکاری اداره کل دادگستری استان هرمزگان و دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با حضور 600 حقوقدان، قاضی، مشاور، وکیل و...  انجام گرفت .