سخنرانی علمی با «عنوان سلولهای بنیادی وعملکردشان»

۲۵ آذر ۱۳۹۵ | ۱۷:۳۶ کد : ۱۴۴ خبر تصویری فرعی
عضو هیات علمی گروه پرستاری واحد بندرعباس فناوری تولید و پرورش سلول‌های بنیادی جنینی در دنیا را کار جدیدی خواند که ایران توانسته به این فناوری مهم حوزه پزشکی دست یابد.

عضور هیات علمی گروه پرستاری واحد بندرعباس

از معدود کشورهایی هستیم که به فناوری تکثیر و پرورش سلول‌های بنیادی جنینی مجهز هستیم

مظهری آزاد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، فرشته مظهری آزاد که در یک سخنرانی علمی با موضوع:"سلول های بنیادی و نحوه عملکردشان " در جمع کارکنان، استادان و دانشجویان سخن می گفت افزود:«پس از کشف سلول‌های بنیادی جنین موش در سال 1981، اولین سلول‌های بنیادی جنینی انسان در سال 1998 تکثیر شد و کشورهایی نظیر آمریکا، استرالیا، سنگاپور، انگلستان، ژاپن، سوئد، هند و کره‌جنوبی که به فناوری تکثیر و پرورش این سلول‌ها دست پیدا کردند.»

وی با یادآوری اینکه برخی معتقدند که هر بافتی دارای سلول‌های بنیادی خاص خود است افزود: «سلول‌های بنیادی بالغ همان‌طور که از نام‌شان مشخص است از بافت مغز استخوان یک فرد سالم تهیه می شود و بر اساس یافته‌های اخیر، مشخص شده که قلب، مغز و ماهیچه‌های اسکلتی هر کدام دارای سلول‌های بنیادی خاص خود هستند و همه این سلول‌ها در بدن یک فرد بالغ وجود دارند.

636174197484858995.jpg

این مدرس دانشگاه افزود: در دنیای امروز استفاده از سلول های بنیادی در ترمیم و تعمیم بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد و با پیشرفت تکنولوژی و علم این دایره نیز گسترده تر می شود .»

مظهری آزاد با اشاره به تنوع سلول های بنیادی گفت:«کاربرد این سلولها می تواند در تمام بیماری های پوستی ، خونی ، مغز استخوان و.... مورد استفاده قرار بگیرد و به خوبی نیز به وظیفه خود عمل نمایند.»

گفتگو و پرسش و پاسخ نیز پایان دهنده این بحث شیرین و کاربردی در حوزه علوم پزشکی بود.